Reşit olmayan olarak küçük işletme hakkında sık sorulan sorular
Kısaca: En sık sorulan sorulara yanıtlar: 16 yaşında işletme kaydettirebilir miyim? Aile mahkemesine ihtiyacım var mı? Ne kadar tutar? Ne kadar sürer? Vergi ödemem gerekir mi?
Biraz daha ayrıntılı: Bu yanıtlar yol göstericidir ve hukuki danışmanlığın yerini tutmaz. Bireysel durumları aile mahkemesi, ticaret dairesi, vergi dairesi ve ticaret odası netleştirir.
Ayrıntılı
- 16 yaşında kaydettirebilir miyim? Evet, ebeveynlerin onayı ve aile mahkemesinin onayıyla.
- Mahkemeye çıkmam gerekir mi? Süreç çoğunlukla yazılıdır, bazen bir duruşma olur.
- Ne kadar tutar? İşletme kaydı genellikle 15 ila 65 avro, mahkeme harçları duruma göre, bkz. İşletme kaydı: belgeler ve maliyetler.
- Ne kadar sürer? Mahkeme kısmı çoğu zaman birkaç hafta.
- Vergiler? Yalnızca muafiyetin üzerindeki kâr için, bkz. Temel vergi muafiyeti.
- Ebeveynler sorumlu mu? Hayır, ancak gözetim yükümlülükleri vardır, bkz. Reşit olmayanların sınırlı sorumluluğu (§ 1629a BGB).
- 18’den önce bitirebilir miyim? Evet, kayıt silme her zaman mümkündür, bkz. Kaydı silme ve kayıt değişikliği.
Ayrıca bak: Kontrol listesi: reşit olmayan olarak adım adım küçük işletme, Reşit olmayan olarak küçük işletme: genel bakış